fredag 25. januar 2008


Tittel: Lunar Park
Forfatter: Bret Easton Ellis
Utgitt: 2005
Lest: januar 08

En Ellis-bok til, siden jeg var så godt i gang. Denne er veldig bra oversatt, og en bra bok. Skal visst være tildels selvbiografisk, og jeg må si Ellis har levd et heftig liv. Ikke noe jeg selv trakter etter, men likevel. Boka i seg selv er til tider ganske creepy, litt horror, uten at jeg skal utdype det ytterligere. Lunar Park kan jeg anbefale både på norsk og engelsk :)

Tittel: Under nullpunket
Forfatter: Bret Easton Ellis
Utgitt: 1985
Lest: januar 08


Jeg har sett American Psycho et tosifret antall ganger. Den filmen er rå, mye på grunn av señor Bale. Lest boka har jeg derimot ikke gjort enda, så da jeg ramlet over en mengde Ellis-bøker på Ark gjorde jeg det eneste naturlige: kjøpte to andre bøker. Den ene var Ellis debutbok, Less than Zero, som jeg var så dum å kjøpe på norsk: Under nullpunktet. Boka er vel ålreit den, jeg betviler ikke dens sannhetsgehalten et øyeblikk - verden er full av rike, bedritne mennesker - men oversettelsen er forferdelig. Lukt ut røv, for å bruke et lokalt uttrykk. Styr unna den norske utgaven, gå for den engelske, som har blitt meg anbefalt av opptil to forholdsvis troverdige kilder.

onsdag 16. januar 2008


Tittel: SLASH
Forfatter: Ghostwriter, Anthony Bozza
Utgitt: 2007
Lest: desember/januar 07/08


Jaaaaaaa! Endelig en offisiell biografi fra en Gunner. Selvfølgelig er jeg ikke i noen posisjon til å vurdere objektivt hvorvidt dette er en god bok, men, helt ærlig, helt objektivt: dette er rått! Slash får slått ihjel en del rykter, og fyrt oppunder sin egen heltestatus. Akkurat det jeg ville. Oxycontin for leseglade Guns-fan. Buy it.

Tittel: Hamsuns beste - ungdomsverker
Forfatter: Knut Hamsun
Utgitt: 2006
Lest: desember 07


Hamsun altså. Etter et evinnelig mas fra Joakim, og den åpenbare grunnen, fant jeg ut at jeg måtte lese noe Hamsun. Så jeg plukket med meg Hamsuns beste ungdomsverker og dro på ferie til Spania. Lars, som jeg skulle besøke, forsvant dagen etter jeg kom, så etter å ha lest ferdig Lasso rundt fru Luna (under) gikk jeg løs på denne, og rakk tre av fire. Da var jeg til gjengjeld veldig klar for noe nytt som jeg fant i en bokhandel (neste), så Mysterier får vente litt til.

Round up:

Sult: klassiker med vel mye sutring og gåing.

Pan: denne likte jeg best av de tre, mer interessant persongalleri, klassisk fortelling og mer handling (ikke veldig mye though).

Victoria: en av tidenes største kjærlighetsfortellinger har jeg hørt. Vel, det er en drøy påstand, men også her er persongalleriet interessant, men faen, hvorfor skal Hamsun lage disse tidlige utgavene av metroseksuelle, overfølsomme menn. Var ikke menn i gamle dager harde og barske?

Når det er sagt, vil jeg gjerne si, på et mer generellt plan, at språket er mmmmmmmmmmmm, som mangosorbet i munnen. Gleder meg til å lese Markens grøde og På gjengrodde stier.

torsdag 10. januar 2008

Latskap

Jeg innså akkurat to ting: Lambi-dopapiret mitt har bilder av nissen og reinsdyra hans. Jeg fikk dårlig samvittighet da jeg mildt sagt forkastet min barnetro... Heldigvis er det snart tomt og den fordømte juledekorasjonen forsvinner til fordel for noe hyggeligere (ensfarget). Den andre tingen: jeg har ikke skrevet noe her på lenge, til tross for at jeg har lest....*tenke*... 7 bøker jeg ikke har skrevet noe om her. Får ta det i helga!