tirsdag 23. oktober 2007

Ich bin ein berliner

Et knippe bilder fra Berlin, tatt her og der og der borte. Petter i kommunisthatt er en højdare, så også arkitekturen. Har også tatt et utrolig vakkert bilde av Thomas, men har overlatt det til han, slik at han kan leke rockestjerne. Link til bloggen hans på høyre side :)onsdag 17. oktober 2007

Første opplesning

Litteraturuka i Drammen pågår fortsatt, men min rolle er utspilt. Jarle, Petter, Jeg, Jarl Henning, Thomas, Joakim, Ina og Lars (kronologisk rekkefølge tror jeg) leste alle egne tekster på debutantkvelden på Picasso. Det var ufattelig skummelt. Jeg trodde hjertet skulle hoppe ut av brystet på meg. Svettet og skalv. Men det gikk høvelig bra. Ikke perfekt, men greit. Jeg er såpass selvsentrert at jeg fikk Petter til å filme meg, så her er filmen:

tirsdag 16. oktober 2007


Tittel: Volvo Lastvagnar
Forfatter: Erlend Loe
Utgitt: 2006
Lest: Oktober 2007


Dette var skuffende greier. Bare så det er sagt så likte jeg Doppler ganske godt, men det her er tomgangspreik fra ende til annen. Hadde det ikke vært for at jeg likte Doppler og ville vite åssen det gikk så hadde jeg lagt den fra meg etter 1/3.

Tittel:Naiv.Super
Forfatter: Erlend Loe
Utgitt: 2000
Lest: Oktober 2007Her snakker vi Erlend Loe på sitt beste. Kjemperoman som mindfucka meg properly (for å bruke veletablerte uttrykk fra det kongelige norske språk). Jeg står nå og kaster ball på en vegg hver kveld. Lettleste greier: gikk unna på et par-tre timer, men likevel en leseropplevelse jeg ikke vil være foruten.

Tittel: Postkontoret
Forfatter: Charles Bukowski
Utgitt: 1992 (2001 på norsk)
Lest: oktober 2007


Charles Bukowski tegner her et troverdig bilde av det føderale amerikanske postverket. Regelrytteri, idioti og piss fra ende til annen. Triste greier. Sinnsykt velskrevet. Jeg husker min tid i det norske postvesenet, men kan dessverre ikke si jeg identifiserer meg ytterligere. På den annen side var jeg 16 og hadde sommerjobb. Leseverdig!

søndag 14. oktober 2007

Splittet personlighetSkattelistene er her. Jeg hater skattelistene. Jeg ser ingen grunn til at min (heller beskjedne) privatøkonomi skal legges ut til alles spott og spe. Selvfølgelig: åpenhet etc. men svindlerne og pengemennene har uansett flytta til utlandet (Stopp Fredriksen på grensa, maken til idiot). Jeg innrømmer likevel at jeg søker på meg selv og øvrig familie. Det kan gi en god pekepinn på hva jeg får til jul i år. Når jeg søkte på meg selv ble jeg positivt overrasket: det ser ut som jeg får to julegaver av meg selv i år. Riktignok hender det jeg oppfører meg annerledes enn normalen, men ikke så annerledes at jeg fortjener å bli ligna to ganger vel?

torsdag 11. oktober 2007

Litteraturuka i Drammen

For alle som er i Drammen tirsdag 16.oktober: et par fra klassen min, også jeg, skal lese høyt fra egne tekster på Picasso fra kl. 19 og utover. Det blir kjempeskummelt, så all support er velkommen! :)

tirsdag 9. oktober 2007


Tittel: Utvidelse av kampsonen
Forfatter: Michel Houellebecq
Utgitt: 1994 (2005 på norsk)
Lest: oktober 2007

Her har Fredrik Wandrup sagt det meste. God bok. Takk til Thomas for lånet!

fredag 5. oktober 2007

Slutty twins fra Horten/SeljordJeg skal ikke legge skjul på at jeg fra tid til annen laster ned en og annen helt lovlig seedet torrent fra Piratebay. Det skjer jo at man trenger en linuxdistro eller lignende (sic!). På venstre side av sida ligger en slags distribusjonstjeneste for jenter. Og første gang jeg så denne piken tenkte jeg at "jøss, ekke rart gutta fra Seljord blir lett sjalu - damene dems ligger jo ute til bud på nettet". Seljord er forøvrig et bittelite tettsted borti høgget her. Et sted som får Bø til å fremstå som verdens navle. Men de har Seljordsormen. Vi har... vel... det er en del snegler rundt om på Grivi. Uansett, siden jeg har kjæreste lot jeg selvfølgelig Seljord være Seljord, og tenkte ikke mer på det. Men jeg lagret bildet. Tilfelle jeg skulle få lyst til å gjøre narr av Seljord en dag. Men så. Plutselig dukker en mistenkelig lik pike opp ved et annet besøk på Piratebay.
Jenta fra Seljord het jo Leigh, mens denne heter Lynn. Det er altså ikke samme jente. Distriktet er med andre ord fullt av forholdsvis pene jenter som tilbyr rumpa si (vel; det utgir seg for å være en datingtjeneste, men etter å ha hørt hva enkelte venninner har utrettet med spray kan jeg aldri tenke meg at dette ikke er en rumpedistributør) på nett. Hvorfor det? Kan det ha noe med sørøstforholdsvisnærvestlandets tidligere status som industrisentrum, som nå er redusert til status som rånesentrum? Skrekkeksempelet er Notodden, som jo har en av landets høyeste andel trygdede (og derfor, selvfølgelig, trygdesnyltere). De tidligere industrikongenes barns brenner nå bildekk i gatene for å få lov til å råne gjennom sentrum (diskusjonen om hvorvidt råning burde bli forbudt er forøvrig idiotisk. Med de klimaendringene vi står midt oppe i burde all unødvendig bilkjøring/flying/skuterkjøring/gressklipperbruk etc. bli forbudt). Dessverre tror jeg ikke svaret er så sammensatt. Det er selvfølgelig et slutty tvillingpar med skilte foreldre, bosatt i henholdsvis Horten og Seljord. Og skilsmisser har jo ingenting med samfunnsendringer å gjøre. Neida.

Jasså?Men...hvilke feil? HVA ER FEIL?? Minner meg om "gode" gamle dager med blåskjermer og "brukervennlige" feilmeldinger. Jeg er en mann som står for mine feil - jeg retter de gjerne opp og ber ydmykt om unnskyldning når de oppstår - men da må jeg for helsikke få vite hva jeg har gjort feil! Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg satt penger på at feilmeldingen er forfattet av en kvinne: blogspot er sur på meg, men vil ikke fortelle hvorfor. Fristende å slå opp, men er så mye jobb å bli kjent med en ny...

Tittel: Svendsens catering
Forfatter: Kyrre Andreassen
Utgitt: 2006
Lest: september 2007


Stakkars Svendsen, han får kjørt seg. Nesten synd han behersker seg og ikke svinedasker den hersens svinepels-lokaljournalisten. Sier som Ambjørnsen visstnok sa: "Mer Svendsen!". Men iflg. Andreassen selv blir det ikke mer Svendsen.

Tittel: Sterk sult plutselig kvalme
Forfatter: Trude Marstein
Utgitt: 2002
Lest: september 2007


Under kortprosaukene, totalt tre, én igjen, har vi to lærere. Kyrre Andreassen og hun her: Trude Marstein. Sterk sult plutselig kvalme er visstnok en roman, men på en av de første sidene står det fortellinger. Strengt tatt synes jeg det er en mengde kortprosatekster uten noen rød tråd. Hvillket er befriende. Men jeg burde nok ikke lest hele boka i ett strekk - dette er en bok du kan plukke opp og lese en tekst i ny og ne. Heldigvis var jeg på vinkveld med Marstein i løpet av leseprosessen, og fikk avkreftet at jeg skulle sitte igjen med en aha-opplevelse til slutt. Så var den skuffelsen avverget.